Sucuk pide
Moeilijkheidsgraad: makkelijk
Bereidingstijd
30 minuten
Baktijd
20 minuten
Aantal
8 stuks
rijstijd
45 minuten
Recipe by Ouafae
Benodigdheden
1x deegrecept glutenvrije gehaktrolletjes
sesamzaad
Turkse sucuk (knoflookworst/salami)
Geraspte kaas
Gedroogde peterselie
Schaaltje water
2 eetlepels druivensiroop (pekmez)
Bereidingswijze
- Maak het deeg van de gehaktrolletjes volgens recept en laat afgedekt 30 minuten rijzen.
- Snijd ondertussen de knoflookworst in plakjes.
- Bestrooi het werkvlak met rijstmeel en stort het deeg. Gebruik een deegschraper en vouw het deeg steeds om zodat de lucht eruit gaat.
- Kneed het nog even kort door en maak er een dikke staaf van. Snijd het deeg in gelijke stukken en bol ze op.
- Los in een schaaltje water de pekmez op en druk de bollen deeg 1 voor 1 uit tot een ovaal lapje van ongeveer 2 cm dik. Doop het ovaaltje in het schaaltje pekmex-water en leg ze alle 8 op een bakplaat bekleed met bakpapier. Werk al het deeg op deze manier af.
- Bestrooi de deegovaaltjes ruim met sesamzaad en leg op elk een ruime hoeveelheid geraspte kaas en wat sucuk plakjes. Bestrooi met gedroogde peterselie en laat nog 15 minuten rusten.
- Verwarm de oven voor op 200 C hete luchtstand en bak de sucukpides in het midden van de oven goudbruin.
- Eet ze lekker warm of laat afkoelen op een rooster en vries ze per portie in.